V PARIZ POTUJEJO TUDI SEVERNO PRIMORSKI ŠPORTNIKI IN ŠPORTNICE

Sreda, 10. julij 2024

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije je za nastop na igrah v Parizu imenoval rekordno število športnikov in športnic, Slovenijo bo v francoski prestolnici namreč zastopalo kar 90 tekmovalcev, ki se bodo borili za odličja v 17 športnih panogah. Med izbranimi, ki bodo slovenske barve letos zastopali na igrah, pa je tudi kar nekaj športnikov in športnic iz severnoprimorske. 

Rekordno število je posledica tega, da bomo imeli prvič na igrah kar tri ekipe v ekipni športih, in sicer moško in žensko rokometno ekipo ter moško odbojkarsko. Ne bo pa le najštevilčnejša reprezentanca, ampak je po besedah komiteja tudi zelo uravnotežena po spolu, saj v Pariz potuje 44 športnic in 46 športnikov.

Idrijčani bodo glasno navijali kar za dva kolesarja. Cestni kolesar Jan Tratnik, je bil prva izbira za nastop na kronometru, na olimpijskih igrah pa bo sodeloval že drugič. Če spomnimo je v Tokiu ogromno prispeval k bronasti medalji Tadeja Pogačarja. Za gorko kolesarsko Tanjo Žakelj bodo letošnje olimpijske igre že četrte. Z desetim mestom na olimpijskih igrah v Londonu je Tanja dosegla najvišjo uvrstitev na Olimpijskih igrah v zgodovini slovenskega gorskega kolesarstva.

Tudi Rokometna zveza Slovenije je v začetku tedna objavila končna seznama moške in ženske rokometne reprezentance, ki bosta nastopila na olimpijskih igrah v Parizu. V ženski rokometni ekipi je eno mesto rezerve pripadlo 19-letni Neni Černigoj iz Ajdovščine, ki jo med sezono lahko spremljate v dresu domačega Mlinotesta. Med udarno štirinajsterico pa se je znašla precej bolj izkušena Maja Svetik, ki je tudi bila dolgoletna članica in kapetanka ekipe Mlinark, danes pa si rokometni kruh služi v avstrijskem klubu.

V odbojkarski reprezentanci sta tudi Jani Kovačič iz Kanala in Velenjčan, Dejan Vinčić, ki je svojo odbojkarsko pot začel v Šoštanju, dom pa si je sicer pred leti ustvaril v Novi Gorici.

Tudi iz Logatca prihajajo kar trije športniki, ki bodo slovenske barve zastopali v Parizu, in sicer Tamara Mavsar kot del ženske rokometne reprezentance, Patrik Divkovič bo nastopil v disciplini taekwondo in v disciplini namizni tenis se bo pomeril Deni Kožul.

Potek olimpijskih iger bomo seveda spremljali tudi na naših valovih, vsem športnikom in športnicam pa želimo obilo uspeha.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

JeanMcDermott dne 10.07.2024 ob 19:09:53
#1
Working part-time, I earn more than $13,000 per month. I kept hearing how much money people could make online, so I decided to look into it. Well, it was all true, and it completely altered my life… This is what I do; you can learn more about it by visiting the website listed below.

Begin here>>>>>>>> https://Www.Pays77.ComPozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C