LETOŠNJI ZMAGOVALCI 24-URNEGA BALINRSKEGA MARATONA EKIPA RAZMETAČEV

Torek, 09. julij 2024

Minuli petek in soboto se je na Cesti pri Ajdovščini odvijal že štirinajsti 24-urni Balinarski maraton, ki je vnovič združil balinarje iz Slovenije in Hrvaške. Letos je zmago slavila ekipa RAZMETAČI, ki je v finalu s 13 proti 6 premagala ekipo SIVKA. Tretje mesto je osvojila ekipa ZA LAS iz Hrvaške Istre, medtem ko je četrto mesto pripadlo ekipi SIERA JANC TEAM. Organizator 24-urnega balinarskega maratona na Cesti je Balinarski klub Cesta, glavni sponzor pa je že vseh štirinajst let Trgovsko podjetje FAMA.

24-urni Balinarski maraton je pravzaprav balinarski turnir, pri čemer tekmovalci neprekinjeno igrajo 24- ur. Gre za vzdržljivostni balinarski turnir, kjer se poleg vzdržljivosti meri tudi moč. Ekipe so bile tudi letos tako kot vedno sestavljene iz petih članov, ki so bili z žrebom razdeljeni v štiri skupine. Na igrišču so naenkrat igrali le trije člani iste ekipe oziroma trojke, ostala dva člana pa sta si medtem lahko privoščila počitek. Menjave med tekmovalci so bile časovno in številčno neomejene.

Na letošnjem 24- urnem Balinarskem maratonu na Cesti je sodelovalo 16 ekip iz Slovenije in Hrvaške. V petčlanskih ekipah so tekmovali tudi reprezentanti in balinarji, ki igrajo v slovenskih in tujih ligah. Balinarski turnir se je začel že v petek ob 19. uri s svečano otvoritvijo, na kateri so tekmovalce in organizatorje nagovorili predsednik BK Cesta Aleksander Vodopivec, podpredsednik BZS Samo Vehovec, predstavnik občine Ajdovščina Igor Česnik in predsednik KS Cesta Dominik Pizzoni. Turnir se je zaključil v soboto ob 20. uri z napetim finalnim dvobojem.

Po 32 dvobojih je letošnji zmagovalec postala ekipa RAZMETAČI, v sestavi Jan Blažič, Bojan Počkar, Matija Poljanec, Blaž Morato in Primož Markočič. Drugo mesto je osvojila ekipa SIVKA, ki so jo sestavljali Rebeka Martulaš, Mia Žigman, Tomaž Bogataj, Dejan Korošec in Jaka Štremfel. Tretja pa je bila ekipa ZA LAS iz Hrvaške Istre v sestavi Vedran Glavić, Karlo Pavletić,, Luka Sirotič, Dino Jermaniš in Jan Počekaj. Kako so z potekom maratona zadovoljni v BK Cesta pa predsednik kluba Aleksander Vodopivec.

Kratek pogovor z Aleksandrom Vodopivcem

Tekmovalci so po koncu turnirja povedali, da je 24-urno tekmovanje zelo naporna izkušnja, a zaradi družabne narave se z velikim veseljem vsako leto vračajo. Maraton namreč velja tudi kot športno druženje različnih generacij in članov ekip.


Vsem zmagovalcem in tekmovalcem 24-urnega balinarskega maratona čestitke tudi z naše strani.

 

Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C