SEVER KANDIDAT SD, LDS, ZARES IN LISTE MERKUR DOPOLNJENO

Ponedeljek, 05. julij 2010

Predstavniki idrijskih občinskih odborov Socialnih demokratov, Liberalne demokracije Slovenija, stranke Zares- Nova politika in Neodvisne liste Merkur so na dopoldanski konferenci predstavili Bojana Severja kot skupnega kandidata za župana občine Idrija na letošnjih lokalnih volitvah.

Kot je uvodoma sporočil predsednik idrijskega občinskega odbora Socialnih demokratov Samo Bevk, so se občinski odbori SD, LDS in Zares -Nova politika in Neodvisne liste Merkur ter Bojan Sever z danes podpisanim sporazumom izrekli o skupnem nastopu na letošnjih volitvah za župana občine Idrija. Sedanji župan Bojan Sever je skupni kandidat omenjenih strank in liste na jesenskih županskih volitvah.

------------------

izjava Bojan Sever

-------------------

Zakaj so se idrijski Socialni demokrati odločili za Severja? Samo Bevk.

----------------

izjava Samo Bevk

----------------

Tudi v občinskem odboru LDS so se odločili, da je njihov županski kandidat Sever, čeprav so v sedanjem občinskem svetu delovali v opoziciji. Predsednik idrijske LDS Miran Jurjavčič.

-----------------

izjava Miran Jurjavčič

-----------------

Idrijski odbor stranke Zares letos prvič nastopa na lokalnih volitvah in čeprav so v odboru sprva razmišljali tudi o samostojnem kandidatu za župana, so se na zadnji seji odbora odločili podpreti Severja. Predsednik Marko Vihtelič.

----------------

izjava Marko Vihtelič

----------------

Bojan Sever je tudi županski kandidat Neodvisne liste Merkur. Jože Močnik.

----------------

izjava Jože Močnik

----------------

Usklajen program, s katerim bo Sever kot kandidat treh strank in ene liste nastopil na jesenskih lokalnih volitvah, bo pripravljen do avgusta, občinski odbori SD, LDS, Zares in Neodvisne liste Merkur ter Sever pa so že podpisali sporazum, ki v grobem določa skupne priprave na volitve, programske točke in potek kampanje in sodelovanje pri vodenju občine, če bo Sever dobil še en mandat. Kadrovska usklajevanja o mestih podžupana, direktorja uprave in predsednikov odborov in komisij pa bodo potekala po volitvah. Kor je med drugim v odgovoru na novinarsko vprašanje poudaril Sever, Lista za občino Idrija na teh volitvah ne bo več nastopala, družba Kolektor oziroma njegova solastnica pa bosta v lokalnem okolju sodelovali v okviru projektov javno-zasebnega partnerstva in drugih investicij.

Metka Rupnik

izjava Bojan Sever
izjava Samo Bevk
izjava Miran Jurjavčič
izjava Marko Vihtelič
izjava Jože Močnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.12.2018
-6°C / 5°C
torek
18.12.2018
-2°C / 9°C
sreda
19.12.2018
-3°C / 10°C