Maja Petrovčič Rupnik
Voditeljica programa
To soboto, 24. avgusta, bo idrijska Mejca znova oživela s tradicionalno prireditvijo Praznik idrijskih žlikrofov. Dogodek, ki to tradicionalno idrijsko jed predstavlja v novih kulinaričnih preoblekah, je letos prejel mednarodno nagrado "jakob" za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu ter naziv "Ambasador inovativnih turističnih prireditev".
Organizator Zavod ID20 s sodelujočimi partnerji bo tudi na letošnji prireditvi razvajal s pestro ponudbo in raznovrstnim programom. Obiskovalci bodo lahko izbirali med več kot 35 načini postrežbe idrijskih žlikrofov z različnimi omakami in dodatki, spoznali »bratrance« idrijskih žlikrofov, tako imenovane »cjarsone« z območja italijanske Karnije, pa gurmanski krožnik iz slovenskih zaščitenih jedi, za posladek pa posegli po bovških »krafih« in kobariških štrukljih. Potekalo bo tradicionalno tekmovanje lovskih družin v kuhanju divjačinske bakalce. Obiskovalci bodo lahko izbirali tudi med drugo ponudbo na 15 stojnicah ter doživeli bogat spremljevalni program.
Več vam razkrijemo v pogovoru z Matevžem Stravsom, soorganizatorjem Praznika idrijskih žlikrofov in direktorjem zavoda ID20. Pogovor je pripravila Metka Rupnik.
Prisluhnite s klikom na spodnjo povezavo.
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!