BELO IN ČRNO V CERKLJANSKEM MUZEJU

Petek, 23. julij 2010

Z otvoritvijo čipkarske razstave »Belo in črno« v Cerkljanskem muzeju se je včeraj začela tradicionalna prireditev Poletje v Cerknem, ki ta konec tedna, ob prazniku sv. Ane, prinaša nabor glasbenih, kulturnih, etnoloških in športnih prireditev.

Cerkljanska klekljarska sekcija Marjetica organizirano deluje že dvanajsto leto, vsako leto pa se število članic povečuje, kar je dokaz, da se na Cerkljanskem klekljarska vnema stopnjuje. Zasluge za to ima vsekakor dolgoletna mentorica, učiteljica klekljanja, Stana Frelih, ki poleg rednega pedagoškega dela svoje znanje posreduje tudi članicam sekcije. Letos so se za temo letne razstave čipk odločile že ob začetku zadnjega šolskega leta. Na razstavi si je moč ogledati vse izdelke klekljaric, ki so nastali na čipkarskih delavnicah v letu dni. Marija Obid Dolenc, predsednica cerkljanske klekljarske sekcije:

izjava belo crno 

Na letošnji razstavi so tako na ogled čipke, narejene v kombinaciji belega in črnega sukanca. Posebnost razstave pa je čipka, narejena po sliki ruskega slikarja Vasilija Kandinskega.

Na včerajšnji otvoritvi sta zbrane nagovorila cerkljanski župan, Jurij Kavčič in predsednica klekljarske sekcije Marjetica, Marija Obid Dolenc, v imenu gostitelja pa kustosinja Milojka Magajne. Za kulturni program so poskrbeli učenci OÅ  Cerkno in Miro Božič na orglicah. Razstava je v Cerkljanskem muzeju odprta do 22. avgusta.

 

Maja Filipič

 

izjava belo crno

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
18°C / 35°C
sreda
24.07.2024
19°C / 33°C