PLANOTO POÅ TENO NAMOČILO

Sreda, 04. avgust 2010

Včeraj popoldne je obilno deževje povzročilo številne nevšečnosti tudi na območju črnovrške planote. Nevihta, ki se je pričela popoldne, se je nadaljevala v večer, količina padavin pa je iz ure v uro naraščala.

Meteorna voda je poplavljala lokalne ceste in na cestišča nanašala pesek in blato. Zaradi obilice padavin tudi vrtače in požiralniki niso več požirali, zato se je voda pričela razlivati po poljih. Po podatkih agrometeorološke mreže ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je med 18.00 in 20.00 uro na meritveni postaji Zadlog padlo 150 milimetrov dežja na kubični meter.

V zaselku Idrijski Log je meteorna voda vdrla v stanovanjsko hišo in zalila pritlične bivalne prostore stavbe. Vodo so več ur odnašali in črpali iz hiše ter deževnico usmerjali s kopanjem novih jarkov. Spuščala je tudi streha. Cestni odsek med Zadlogom in Idrijskim Logom, ki je asfaltiran šele dobro leto je meteorna voda dobesedno izpodjedla.

Ponoči so se padavine umirile in proti jutru povsem ponehale, tako da je tudi voda poniknila, na cestah pa je za seboj pustila nanose peska in blata.


Petra Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.05.2019
11°C / 24°C
petek
24.05.2019
10°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 26°C