Melita Pavšič Levpušček
Voditeljica programa
V torek zvečer je na Malti zmagovalec regijskega finala za jugovzhodno Evropo in Mediteran na najpomembnejšem svetovnem tekmovanju mladih kuharjev S.Pellegrino Young Chef Academy postal 26-letni Pablo Donadio Falcon iz Hiše Franko, ki mu je kot mentorica ob strani stala tamkajšnja head chefinja Yvonne Melee Simon.
Pablo je panel petih sodnikov navdušil z jedjo, ki jo je poimenoval Haiku gori. Jed je posvetil mami, ki je pesnica, v njej pa je želel predstaviti okuse in občutke veličastnih posoških gora.
Slovenske barve na regijskem finalu sta odlično zastopala še Boštjan Volk iz Gostišča Volk z mentorjem Juretom Tomičem in jedjo Jelen in buča ter Matija Cotič iz Kulinarike Matjaž Cotič z mentorjem Tomažem Kavčičem, z jedjo Zgodba o skromni repi tropinki. Kot so namignili sodniki na tekmovanju, na katerem izberejo samo zmagovalca, sta se Boštjan in Matija prav tako uvrstila v zgornjo polovico izjemno močne konkurence, skupno petnajstih vrhunskih mladih kuharjev, ki so se pomerili v regijskem finalu.
Slovenska ekipa
Pablu je zmaga prinesla tudi uvrstitev na globalni finale, ki bo prihodnje leto potekal v Milanu, in na katerem se bo pomeril z najboljšimi kuharji do 30. let z vsega sveta, so še sporočili iz slovenske tekmovalne ekipe.
Ivan Seljak
Na Naslovnici: Pablo Donadio Falcon
Foto: Špela Verbič Miklič, Studio Pepermint
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!