Maja Petrovčič Rupnik
Voditeljica programa
Katja Brišar
Tehnična urednica programa
V Rdečem križu Ajdovščina že polnih 11 let socialno ogroženim delijo topla kosila, ki jih podarjajo javni zavodi in zasebni gostinski obrati. Pet let pa v sodelovanju z lokalnimi trgovinami poteka projekt delitve donirane hrane, v katerega je bilo lani vključenih 640 družin in posameznikov, ki so prejeli okrog 30 ton podarjene hrane iz trgovin.
Rdeči križ vsak dan, od ponedeljka do petka, nudi topla kosila posameznikom, ki so v finančni stiski in se pogosto soočajo tudi z drugimi težavami, kot so bolezen, težave v duševnem zdravju, odvisnosti itd.. Stiske posameznikov se večajo, hkrati pa ostajajo brez socialne mreže, ki bi jim pomagala in jih podpirala. Prostovoljci Rdečega križa trenutno vsak dan dostavijo toplo kosilo v menažkah 17 prejemnikom.
Prostovoljci delijo tudi donirano hrano iz trgovin, s čimer izboljšajo preskrbo socialno ogroženih in zmanjšujejo količine zavrženih, vendar še uporabnih, živil. Vsak večer prostovoljci razdelijo okrog sto kilogramov hrane, pri čemer je predvsem veliko sadja, zelenjave, peciva in kruha.
Rdeči križ Ajdovščine se zahvaljuje za sodelovanje donatorjev, ki jih objavljamo tudi v novici na spletni strani Primorskega vala.
Ivan Seljak
Foto: RK Ajdovščina
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!