LEPO JE BITI POD KOJCO DOMA

Ponedeljek, 06. september 2010

Včeraj  sta Mladinsko Društvo Vidaunk in Krajevna skupnost Orehek Jesenica organizirala prvo srečanje še doma živečih krajanov in tistih, ki jih je življenje odneslo po različnih krajih v Sloveniji in v tujini.

Na prireditvenem prostoru pri bivši osnovni šoli se je zbralo skoraj 200 obstoječih in nekdanjih vaščanov, ki so obujali spomine na čase kako so nekoč živeli v teh dveh hribovskih dveh vaseh, ki se držita strmine na pogorju Kojce in Porezna.

V kulturnem programu je Martina Kolenc skozi kviz Lepo je biti pod Kojco doma, združila nastop KUD-a Cerkno s pesniškimi prispevki domačih pesnikov Frančiške Klavžar, Kristine Kolenc, Karmen, Kaje in Tomija Å tucin ter Frančiške Leskovar. Nastopila je tudi Folklorna skupina iz Å entivške gore pri kateri pleše domačin Klemen Močnik ter domača pisateljica Dragica Krapež, ki je kot Boutova Jera nasmejala sedanje in nekdanje Orehovce in Jeseničene s primerjavo kako se živi v teh dveh vaseh sedaj in kako se je nekoč.

Organizatorji so bili prijetno presenečeni nad odzivom na srečanje in izkazalo se je, da skozi obujanje spominov ponovno tkejo človeške vezi, ki jih bo v prihodnosti dobro ohranjati pri življenju tudi z druženji v drugačnih oblikah.

Alenka Abram

Foto: A Golob

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.06.2018
12°C / 25°C
torek
26.06.2018
15°C / 24°C
sreda
27.06.2018
12°C / 27°C