V VIPAVSKEM KRIŽU BO POTEKALA 3. VIPAVSKA SALAMIJADA

Petek, 21. marec 2025

Zavod Vipavski Križ prireja 31. marca ocenjevanje suhomesnatih izdelkov Vipavske doline. Dogodek prireja v sodelovanju z Rotary klubom Ajdovščina in KGZ Nova Gorica. Na tekmovanje se lahko prijavi čisto vsak, tudi amaterji. Udeležba na Vipavski salamijadi je brezplačna.

Ocenjevanje suhomesnatih izdelkov bo vodila izkušena Marta Koruza, sodelovali pa bodo še drugi strokovni ocenjevalci. Ocenjevanje bo odprtega tipa, kar pomeni, da se ga lahko udeleži vsak, ki ga zanima. Ocenjevalci bodo ta dan na voljo tudi za vse dodatne informacije in vprašanja. Zavod Vipavski Križ še sporoča, da tisti, ki želijo prisostvovati kot obiskovalci se morajo predhodno napovedati. Dodajajo pa še, da bo ocenjevanje potekalo od 3 do 4 ure, v tem času pa se zahteva mir in tišino, ki jo komisija potrebuje za natančen proces ocenjevanja.

Še več o ideji za vipavsko salamijado, pa o ocenjevanju suhomesnatih izdelkov, namenu ocenjevanja, pogojih za sodelovanje na ocenjevanju pa v pogovoru s Patrikom Zgonikom iz Zavoda Vipavski Križ.


POGOVOR



Razglasitev najboljše salame bo potekala 5. aprila v Grajski kleti v Vipavskem Križu. Ta dan bo poleg podelitve nagrad tudi kratko predavanje, kjer bo najprej predstavljen potek ocenjevanja, nato pa bo sledilo odprtje razprave o sušenju mesnin. Po razpravi, pa sledi še degustacija salam, ki bodo del ocenjevanja.


Ana Štokelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

četrtek
10.04.2025
1°C / 20°C
petek
11.04.2025
3°C / 20°C
sobota
12.04.2025
6°C / 22°C