ANKETA MED IDRIJSKIMI UPOKOJENCI

Ponedeljek, 13. september 2010

Klavdija Kobal Straus, diplomirana medicinska sestra, zaposlena v Domu upokojencev Idrija, namreč pripravlja magistrsko nalogo, v kateri obravnava vplivne dejavnike na razvoj institucionalnega varstva starejših v občini Idrija. Temeljni cilj prvega dela naloge je prikaz pripravljenosti vodstev ustanov institucionalnega varstva starejših v Sloveniji na prihajajoče spremembe na področju dolgotrajne oskrbe starejših, cilj drugega dela pa je s pomočjo analize potreb potencialnih uporabnikov storitev dolgotrajne oskrbe v lokalni skupnosti oblikovati smernice, ki bodo ob sprejetju zakona o dolgotrajni oskrbi in zavarovanju za dolgotrajno oskrbo omogočale reorganizacijo dejavnosti Doma upokojencev Idrija.

V okviru magistrske naloge bo tako avtorica izvedla tudi obširnejšo anketo, s pomočjo katere želi pridobiti čim več konkretnih podatkov o tem, kakšne bodo v prihodnjih letih potrebe in po katerih storitvah oskrbe starejših v domovih, podatki pa naj bi bili čimbolj konkretni in uporabni tudi za lokalno okolje.

-------------

izjava Klavdija Kobal Straus

-------------

Odgovori na ta in druga vprašanja v vprašalniku bodo anonimni in bodo uporabljeni zgolj za potrebe magistrske naloge in s tem tudi za usmeritve dejavnosti Doma upokojencev Idrija v prihodnje.


Metka Rupnik

izjava Klavdija Kobal Straus

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.10.2018
5°C / 19°C
torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
8°C / 21°C