Neža Vončina
Voditeljica programa
Danes bo v hotelu LifeClass v Portorožu potekal 20. slovenski simpozij mlinarstva in pekarstva, ki ga organizirata redakcija prve slovenske revije za mlinarstvo in pekarstvo ter njen uredniški odbor. Tema letošnjega simpozija je »Trendi in novosti na področju izdelkov iz žit«. Na povabilo organizatorjev se je dogodka udeležila tudi Idrijsko-Cerkljanska razvojna agencija d.o.o. Idrija, ki bo predstavila cerkljanske pajtičke kot enega izmed lokalnih pekarskih izdelkov. Pajtičke bodo vključene tako v strokovni del predstavitve kot v degustacijo za udeležence. Simpozij bo trajal en dan, udeležili pa se ga bodo predstavniki mlinarske, pekarske in slaščičarske stroke iz vse Slovenije, podjetja, izobraževalne ustanove, inštituti in razstavljavci. Po podatkih organizatorjev se dogodka lansko leto udeležilo več kot 250 ljudi, kar kaže na pomembno vlogo dogodka v stroki. Na simpoziju bodo predstavljeni tudi drugi izdelki slovenskih proizvajalcev, med njimi Žito d.d. Ljubljana, Lesaffre Slovenija, različne strokovne šole ter drugi sodelujoči. Današnja predstavitev cerkljanskih pajtičk pa bo tudi že povabilo na letošnji dogodek, ki se bo v Cerknem odvil v soboto, 6. septembra.
Maja Vojska
Foto: Iz preteklih dogodkov
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!