NOTRANJSKO LE POČASI ZAPUÅ ČA VODA

Nedelja, 19. september 2010

Na območju Logatca se padavine počasi umirjajo, tako da pričakujemo, da se bodo v popoldanskih urah vode začele zniževati.

Včeraj zvečer in v noči na nedeljo je bilo hudo uro doživeli v vasi Hotedršica, kjer je popustilo vodno zajetje v Žejni dolini. V trenutku je bilo pod vodo okoli 20 hiš. Danes voda zaliva hiše v predelu Hotedršice, na Logu, kjer rešujemo premoženje in ostale dobrine. Po predvidevanjih naj bi zalilo še 5 hiš.

V Dolnjem Logatcu na območju Notranjske in Jačke je voda rekordno visoka, zato je tudi tam ogroženih nekaj hiš. Po pričakovanju se bo voda začela umikati v popoldanskem času. Prebivalce ogroženih delov gasilci pozivajo, naj ostajajo doma.


Ponoči se je utrgal tudi zemeljski plaz pri Zavčanu in popolnoma zaprl regionalno cesto Logatec-Žiri. V dopoldanskih urah voda narašča na Kalcah, tako da je že ogroženih nekaj hiš. Popolna zapora je tudi na regionalni cesti Kalce- Ajdovščina na Kalcah in državna cesta Kalce - Godovič tudi na Kalcah.

V Ponikvah se je v stanovanjski hiši udrla kuhinja in odprlo se je veliko brezno. Gasilci so ponoči reševali tudi 2 hiši v Grčarevcu..

Gasilci in enota za tehnično reševanje so bile celo noč na delu in so reševale kar se je rešiti dalo, danes pa z delom nadaljujejo. Poveljnik Civilne zaščite Logatec Boštjan Rupnik vsem občanom tudi svetuje, da po svojih močeh pristopijo k čiščenju in sanaciji predelov, kjer je ujma najbolj pustošila.

Na slikah: Posledice poplav v Hotedršici in na Kalcah

Boštjan Rupnik

Foto: I:S:


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.05.2019
11°C / 24°C
petek
24.05.2019
10°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 26°C