Simona Skočir
Voditeljica programa
Odpravili smo se na Vojsko k Irmi Grošelj, eni od le petih certificiranih proizvajalk idrijskih žlikrofov.
Pogovarjali smo se o njeni poti od 25-letnega vodenja gostilne do samostojne proizvodnje za trg, o tem, katere lokalne sestavine uporablja, in ali vreme vpliva na delo v kuhinji.
Izvedeli smo, zakaj je ročna izdelava lahko sproščujoča, kakšne nasvete ima za pripravo večjih količin, ter kako gostom v svojih apartmajih predstavi zgodbo te zaščitene jedi.
Spregovorili smo tudi o njenih izkušnjah s prodajo na tržnicah ter o ponudbi, ki jo pripravlja za bližajoči se Praznik idrijskih žlikrofov.
Maja Vojska
Foto: Bojan Tavčar, arhiv ICRA d.o.o. Idrija.
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!