NA KMETIJI KOŠENIJA DIŠI PO DOMAČEM: MARUŠA NADALJUJE POT MAME ŠTEFKE

Sreda, 03. september 2025

Pogovarjali smo se z Marušo Kejžar s kmetije Košenija, ki kot mlada prevzemnica nadaljuje delo svoje mame Štefke na področju dopolnilne dejavnosti – peke domačega peciva in drugih dobrot. 

Maruša nam je razkrila, kaj vse pripravljajo na njihovi kmetiji, kako poteka naročanje izdelkov za posebne priložnosti in kako se povezujejo s kupci v Cerknem ter širše. 

Dotaknili smo se tudi njenega šolanja v Avstriji, izkušenj pri trženju domačih produktov in novih poti, ki jih odpirajo z vključevanjem v ponudbo lokalnih trgovin. Seveda pa ni šlo brez pogovora o Pajtička festu, ki bo to soboto v Cerknem – kjer boste lahko poskusili tudi njihove tradicionalne in nove okuse pajtičk. Najprej pa spoznajmo njihovo kmetijo.


POGOVOR





Maja Vojska
FOTO: Na naslovni fotografiji je Maruša in pekovske dobrote

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

petek
05.09.2025
14°C / 29°C
sobota
06.09.2025
13°C / 28°C
nedelja
07.09.2025
13°C / 27°C