KDO BO SEDEL V CERKLJANSKEM OS?

Torek, 19. oktober 2010

V teh dneh, ko kandidati za župana tudi nekaterih severno primorskih občin tečejo drugi krog, so znani podatki volilnih komisij o tem, kateri svetniki in svetnice bodo sedeli v naslednji, štiriletni sestavi občinskih svetov. Poglejmo, kdo bo sprejemal odločitve v novem občinskem svetu občine Cerkno.

Po podatkih volilne komisije so bili na jesenskih lokalnih volitvah, ki so potekale 10. oktobra, z glasovi volivk in volivcev v občinski svet občine Cerkno izvoljeni (po številu sedežev):

z neodvisne liste Mirana Cigliča Jernej Hadalin, Miran Ciglič, Vojko Zidarič, Marta Deisinger, Emilija Peternelj in Ida Ozebek. Z liste Slovenske ljudske stranke Stanko Brezavšček, Jurij Kavčič, Marjan Simonič, Silvo Jeram in Branka Florjančič. Socialni demokrati bodo imeli dva predstavnika, to sta Antonija Dakskobler in Franc Lahajnar, prav toliko, dva, tudi Slovenska demokratska stranka, v občinskem svetu občine Cerkno sta bila z liste te stranke izvoljena Marko ÄŒadež in Marjo Mlakar. Liberalna demokracija Slovenije pa bo imela le eno predstavnico, to je Marijo Hvala.

V primeru, da bo Miran Ciglič (neodvisni kandidat) ali Jurij Kavčič (SLS) prevzel mesto župana, pa bo z ene oziroma druge liste v občinskem svetu občine Cerkno sedel prvi naslednji kandidat na eni oziroma drugi listi.

 

Maja Filipič

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

janko dne 19.10.2010 ob 20:30:46
#1
pozdravljeni,
upam, da bo prevladal treznost in zagotovitev delovanja OS,
kolacija z zadostno večino na županovi strani, "opozicija" pa v koaliciji na dobrih projektih- drugače kot je bilo dosedajPozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C