PRIČETEK GRADNJE VODOVODA IDRIJSKA BELA-IDRIJA

Ponedeljek, 18. julij 2011

Kot smo že poročali, se te dni pričenja gradnja vodovoda Idrijska Bela-Idrija, največja investicija v idrijski občini v tem in prihodnjem letu, za katero je idrijska občina uspela pridobiti evropska sredstva. Ker bodo gradbena dela potekala predvidoma dobro leto dni, del trase novega vodovoda od Lajšta proti Idriji pa bo večinoma tekel po obstoječi lokalni cesti Idrija-Idrijska Bela, bo gradnja začasno vplivala na pretok prometa po tej cesti oziroma na njen prometni režim. Da bi gradbena dela lahko nemoteno potekala, bo na odseku Lajšt-Bela, od te srede, 20.julija, do 20.avgusta letos, od 7.ure zjutraj do 18.ure popoldan popolna zapora, od 18.ure do 7.ure zjutraj pa delna zapora te lokalne ceste. Od 1.avgusta do 8.oktobra bo ob istih urah popolna oziroma delna zapora uvedena na odseku Podroteja-Fežnar. V času delne zapore bo dovoljen promet za osebna vozila.

Investicija v izgradnjo vodovoda Idrijska Bela- Idrija bo znašala skupno okoli 2.130.000 evrov in bo v višini okoli 1.440.000 evrov oziroma 68% sofinancirana iz nepovratnih sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj, prednostna usmeritev Naložba v vašo prihodnost. Preostanek sredstev, ki znaša okoli 690.000 evrov, pa bo zagotovljen iz občinskega proračuna in iz državnih sredstev tako imenovanega 23.člena. Ker bo novi vodovod zlasti na odseku od Lajšta do Idrije tekel po trasi obstoječe lokalne ceste Idrijska Bela-Idrija, bo občina zaradi racionalizacije stroškov in del dodatno zagotovila tudi sredstva za rekonstrukcijo te lokalne ceste.


Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.02.2024
7°C / 14°C
nedelja
25.02.2024
5°C / 13°C
ponedeljek
26.02.2024
3°C / 13°C