HIDRIA ZAVRAčA OčITKE KONCERNA KOLEKTOR

Sobota, 15. oktober 2011

Hidria ostro zavrača očitke o izvrševanju pritiskov, katerih cilj naj bi bil po mnenju vodilnih v Kolektorju zvišanje cene delnic družbe FMR d.d. Nov val obtoževanja s strani Kolektorja je zagon dobil v nedeljo, ko je nacionalna televizija v osrednjem TV Dnevniku objavila prispevek o tem, kako naj bi pri vodenju Kolektorja in družbe FMR d.d. prihajalo do nepravilnosti in do finančnega okoriščanja vodilnih, pri tem pa se je novinar spraševal, če ne gre morda za novo tajkunsko zgodbo o managerskih prevzemih, kot jih v Sloveniji že poznamo. Kolektor tako že vse od objave prispevka poskuša relativizirati nekatere objavljene trditve in celotno zgodbo preusmeriti na temo medsebojnih odnosov s Hidrio. Tak način komuniciranja pa v Hidrii zavračamo. 

Vodstvo koncerna Kolektor se je burno odzvalo na v nedeljo objavljeni prispevek na nacionalni televiziji, v katerem je novinar pod drobnogled vzel nekatere sumljive posle koncerna iz zadnjega obdobja. Vodilni v Kolektorju v svoji izjavi za medije teh navedb niso neposredno zanikali, so pa navedli nekaj zavajajočih podatkov o načinu poslovanja, poleg tega pa v vse skupaj vpletli Hidrio in poskušali težišče zgodbe prenesti na njune medsebojne odnose. Dejstvo je, da je bila Hidria v celotnem prispevku omenjena le kot solastnica družbe FMR d.d., zato je nenavadno in nedopustno, da se Kolektor tako zelo trudi krivca poiskati v sosednji korporaciji, ne uspe pa s prepričljivimi argumenti zavrniti nekaterih objavljenih trditev. 

Tak način komunikacije v Hidrii zavračamo in apeliramo na vodstvo koncerna Kolektor, da pri poskusih pojasnjevanja nekaterih svojih spornih potez v to ne vpleta Hidrie in ne poskuša pozornosti odvrniti oz. jo preusmeriti na druge tematike.  

Glede vseh očitkov, ki jih je bila Hidria deležna v Kolektorjevi izjavi za medije pa lahko rečemo, da kot solatniki družbe FMR d.d. želimo s svojo naložbo ravnati gospodarno, pri čemer smo in bomo tudi v prihodnje zahtevali transparentne odločitve in posle, ki so z omenjeno družbo povezani.

(Sporočilo za javnost Hidrie)


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.06.2018
12°C / 25°C
torek
26.06.2018
15°C / 24°C
sreda
27.06.2018
12°C / 27°C