OBČINA GORENJA VAS-POLJANE PRAZNUJE

Sobota, 26. november 2011

Občina Gorenja vas - Poljane v teh dneh praznuje svoj občinski praznik v spomin na prvo omembo teh krajev v pisnih virih. 23. novembra 973 je namreč cesar Oton II. z darilno listino freisinški škofiji podaril vzhodni del Poljanske doline do potoka Hotaveljščica.

Praznovanje so letos združili s Tavčarjevim kulturnim tednom, ki ga je Kulturno društvo dr. Ivan Tavčar Poljane pripravilo ob letošnji 160-letnici Tavčarjevega rojstva skupaj z občino. 

Občinska proslava s kulturnim programom se bo odvijala nocoj v občinski dvorani v Gorenji vasi. Na njej bodo podelili tudi občinska priznanja: občinsko plaketo bo letos prejelo ÄŒebelarsko društvo Blegoš ob 100-letnici obstoja organiziranega čebelarjenja na Poljanskem, priznanji občine bosta šli v roke Milki Burnik za svoje dolgoletno in prizadevno delo na različnih področjih ustvarjanja ter plesni skupini Step ob 15-letnici plesne dejavnosti v Poljanski dolini. Priznanje župana bosta prejela Tilen Potisk za njegov izjemen uspeh na mednarodni kemijski olimpijadi in etno skupina Å tedientje za ohranjanje in negovanje poljanskega narečja ter promocijo Poljanske doline.


Damjana P.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
16°C / 33°C
sobota
21.07.2018
19°C / 29°C
nedelja
22.07.2018
18°C / 30°C