OPROSTITEV PLAČILA KOMUNALNEGA PRISPEVKA

Nedelja, 27. november 2011

S 1.decembrom letošnjega leta stopi v veljavo odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč in merilih za odmero komunalnega prispevka na območju občine Idrija. V skladu z Odlokom o občinskem prostorskem načrtu občine Idrija je obstoječe in načrtovane stavbe treba priključiti na zgrajeno javno vodovodno in kanalizacijsko omrežje.

Septembra sprejet Sklep o oprostitvi plačevanja komunalnega prispevka pa določa, da se v primerih, kjer je v času od potrjevanja do uveljavitve odloka že zgrajeno javno vodovodno omrežje, občane oprosti plačila komunalnega prispevka za priklop na vodovodno omrežje, če na javno vodovodno omrežje še niso priključeni, pa bi se v skladu s predpisi morali. Prav tako se oprosti plačila komunalnega prispevka tiste občane na območjih, kjer je v času med potrjevanjem in uveljavitvijo tega odloka zgrajeno javno kanalizacijsko omrežje, na katerega pa se občani ne morejo priključiti zaradi premajhnih kapacitet ali nedelovanja obstoječih čistilnih naprav. Občani, ki so po omenjenih določilih upravičeni oprostitve plačila komunalnega prispevka, jim tega ne bo potrebno plačati le, če bodo do časa, in sicer najkasneje do 1.decembra, ko začne veljati ustrezni odlok, na Občino Idrija vložili vlogo oziroma izjavo o priključitvi in oprostitvi komunalnega prispevka. Obrazec vloge dobite na spletni strani Občine Idrija.

Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.05.2019
11°C / 24°C
petek
24.05.2019
10°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 26°C