PROJEKTI ZA POSTAJALIÅ ČA NA DIREKCIJI

Torek, 29. november 2011

Prebivalci občine Idrija, ki se po glavni državni cesti »Keltiki« vozijo v smeri proti Tolminu, opažajo, da so izvajalci del v minulih dneh od Stopnika proti Tolminu že zarisali talne označbe za avtobusna postajališča na cestišču. Na idrijsko občino se zato obračajo z vprašanjem, zakaj tega za poleti ukinjena postajališča na relaciji Idrija-Godovič ne naredi tudi sama. Občina občanom pojasnjuje, da je tolminska občina z izdelavo projekta za izboljšanje varnosti na avtobusnih postajališčih, ki stojijo na cestiščih, začela že pred dvema letoma in potem je trajal še postopek pregledovanja in odobritve tolminskega projekta pri pristojnih na Direkciji RS za ceste. Ko je pred kratkim stopil v veljavo Zakon o cestah in njegov 35.člen, ki dovoljuje ureditev in označitev avtobusnih postajališč na cestiščih, so v teh dneh talno signalizacijo za taka avtobusna postajališča, ki pa jim jih Direkcija pred tem ni ukinila, lahko tudi zarisali.


Občina Idrija je že v začetku letošnje jeseni dala v izdelavo projekte za ureditev postajališč na relaciji Idrija -Godovič za povečanje varnosti potnikov, uporabnikov teh avtobusnih postajališč. Idrijska občina je na Direkcijo že poslala vlogo za pregled in odobritev že izdelanih projektov za prometnovarnostno ureditev postajališč v Zali. Predvidoma v tem tednu bo Direkcija pričela s postopkom pregledovanja teh projektov. Glede na to, da od 4.novembra letos od odgovornih na Direkciji občina ni uspela pridobiti informacije, kakšno dokumentacijo mora pripraviti in kakšni bodo novi postopki pridobivanja soglasja, upajo, da bo postopek potrditve projektov in pridobitve soglasja krajši, kot je bil za tolminsko občino.

Metka Rupnik


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
5°C / 19°C
četrtek
25.10.2018
9°C / 22°C