AVTOMOBIL TARČA NEZADOVOLJSTVA ALI VANDALIZMA

Nedelja, 01. april 2012

V središču mesta Idrija se je ponoči zgodila nenavadna nesreča, ki je tudi starejši prebivalci mesta ne pomnijo. Na Mestnem trgu, v neposredni bližini galerije ÄŒrni orel, so se namreč na tamkaj parkirano vozilo zrušili trije ogromni betonski bloki. Vozilu so popolnoma pomečkali streho in sprednji del avtomobila, zaradi sile pa so dobesedno odletela tudi voznikova vrata.

Po prvih podatkih v vozilu v času dogodka, k sreči, ni bilo nikogar, avtomobil pa je popolnoma uničen.

Zakaj je do nesrečnega dogodka sploh prišlo in od kod so padli ogromni betonski bloki, policija še raziskuje, okoliščine pa v veliki meri ostajajo nepojasnjene.

Ugibanja Idrijčanov, naključnih zgodnjih jutranjih sprehajalcev, ki so avtomobil prvi sploh opazili, gredo v več smeri. Nekateri menijo, da so to ostanki izkopane betonske podlage, ki je ostala po prenovi holandskega tlaka na Mestnem trgu, drugi, da so jih na avtomobil z višine porinili sosednji prebivalci, naveličani voznikov, ki v mestnem jedru, kljub večkratnim opozorilom, zlasti zvečer in ponoči parkirajo kar na pločnikih. Nekateri trdijo, da gre za napoved socialnih nemirov spričo vladnih varčevalnih ukrepov, saj so v bližini avtomobila našli izpisek osebnega dohodka enega od proizvodnih delavcev v podjetju na Idrijskem. Večina pa jih meni, da gre za naraščanje najhujšega primera vandalizma v mestu, vendar ostaja vprašanje, kako bi vandali uspeli dvigniti na avtomobil tako težke betonske bloke.

Zmaličeni avtomobil je vlečna služba odpeljala šele zgodaj dopoldne, policija pa dogodek še preiskuje. Več o vzrokih in okoliščinah nenavadne nesreče bomo gotovo lahko povedali v jutrijšnji informativni oddaji.


Metka Rupnik


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.05.2020
9°C / 23°C
torek
26.05.2020
10°C / 23°C
sreda
27.05.2020
9°C / 26°C