CESTA V BELO ZAPRTA ZARADI ASFALTIRANJA

Torek, 26. junij 2012

Ob izgradnji novega vodovoda Idrija-Idrijska Bela je Občina Idrija prebivalcem Idrijske Bele z okolico obljubila, da bo po zaključku izgradnje vodovoda na tem odseku poskrbela tudi za prenovo oziroma preplastitev lokalne ceste, ki je bila zaradi del poškodovana. Obljuba se zadnje tedne uresničuje. Potem ko so gradbinci v zadnjem obdobju fazno polagali grob asfalt, od danes pa do 10.julija na tej lokalni cesti velja popolna zapora prometa zaradi poteka še zadnje faze asfaltacije - polaganja finega asfalta na cestišče. Dela so se začela pri Lajštu in tečejo v smeri proti Podroteji, v času zapore pa je obvoz urejen preko Zadloga.

S posodobitvijo te lokalne ceste bodo gradbena dela na odseku od Podroteje do Lajšta, ki so se začela z gradnjo vodovoda Idrijska Bela-Idrija končno zaključena v veselje domačinov in obiskovalcev kopališča na Lajštu ter krajinskega parka Zgornja Idrijca.

Asfaltacijska dela na lokalni cesti Idrija-Idrijska Bela naj bi po prvih ocenah stala okoli 300.000 evrov in bodo pokrita s sredstvi občinskega proračuna ter iz sredstev t.i.23.člena.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
22.07.2024
20°C / 34°C
torek
23.07.2024
20°C / 34°C
sreda
24.07.2024
19°C / 32°C