VPIS GEOPARKA IDRIJA V EGN ODLOŽEN

Četrtek, 20. september 2012

Iz Arouce na Portugalskem, kjer te dni poteka 11.konferenca EGN -članic mreže evropskih geoparkov in na kateri med drugim odločajo tudi o vpisu novih geoparkov, smo od članov idrijsko-slovenske delegacije danes popoldne prejeli novico, da je nominacija za vpis Geoparka Idrija v Evropsko mrežo geoparkov, odložena. Uradno odločitev oziroma pojasnilo odbora Evropske mreže geoparkov bodo predlagatelji vpisa Geoparka Idrija prejeli v naslednjih desetih dneh. V obvestilu bo odbor, ki je odločal o nominaciji, tudi natančneje opredelil in pojasnil, kje bo dosje oziroma nominacijo potrebno dopolniti. Po prvih informacijah naj bi bilo v dosjeju naknadno potrebno podrobneje pisno obrazložiti dodatne aktivnosti in predstavitve narave Geoparka Idrija. Potrebne bodo le dodatne pisne obrazložitve, ponovno ocenjevanje pa, po dosedanjih informacijah, ne bo potrebno. Odbor EGN je kljub odločitvi o odložitvi vpisa Geoparka Idrija v evropsko mrežo geoparkov bil mnenja, da je sicer nominacija zelo dobro pripravljena. Sicer pa so bili, po pričakovanjih, pogoji za vpis letos zelo zaostreni.

Po naših informacijah je odbor zavrnil vpis tudi druge slovenske nominacije, in sicer slovensko-avstrijski čezmejni geopark Karavanke, v katerega je vključena Mežica.


Metka Rupnik


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.01.2020
-5°C / 10°C
četrtek
23.01.2020
-6°C / 12°C
petek
24.01.2020
-6°C / 11°C