JUBILEJNA PRIZNANJA OOZ OBRTNIKOM

Sreda, 19. december 2012

Območna obrtno-podjetniška zbornica Idrija je sinoči na idrijskem gradu pripravila že tradicionalno svečano skupščino, na kateri so podelili jubilejna priznanja svojim članom, obrtnikom in obrtnicam, ki v obrti delujejo že 20, 30, 35, celo 65 let.

Priznanja, ki so jih na slavnostni skupščini Območne obrtno-podjetniške zbornice Idrija prejeli jubilanti in jubiantke, člani zbornice, so bila simbolična gesta Zbornice vsem, ki v obrti vztrajajo že desetletja. Udeležence slovesne skupščine je najprej nagovoril njen predsednik Peter Poljanec, Predsednik območne zbornice, ki sodi med srednje velike, Rado Razpet, pa se je v svojem nagovoru dotaknil najprej članstva v zbornici, ki je v primerjavi z letom poprej nekoliko upadlo. Idrijska območna zbornica ima okoli 560 članov iz idrijske in cerkljanske občine ter skupno nekaj čez 1000 zaposledenih. V osrednjem delu svojega nagovora je izpostavil nov obrtni zakon, ki namesto sedanjega obveznega predvideva prostovoljno članstvo v zbornici.

--------------

izjava Rado Raspet

---------------

Na slovesnosti sta zbrane obrtnice in obrtnike nagovorila tudi idrijski župan Bojan Sever, ki je izpostavil pomen obrtništva zlasti pri oblikovanju novih delovnih mest v storitvenih dejavnostih, saj visoko razvita idrijska industrija v prihodnje ne bo mogla zagotavljati tako visoko stropnjo zaposlenosti v občini, ter direktor občinske uprave občine Cerkno Martin Raspet, ki je, med drugim, izpostavil oblike spodbujanja podjetništva, ki jih omogoča cerkljanska občina. Ker so obrtniki iznajdljivi in delovni, vztrajajo v obrti tudi v desetletjih spreminjanja držav, vlad, zakonov in denarnih valut. Največ, devetnajst, jih je prejelo priznanje za 20 let dela v obrtništvu, sedem za 25 let, trije za 30 let in eden za 65 let delovanja.

V kulturnem programu svečanosti so nastopili kvintet cerkljanske podružnice Glasbene šole Idrija, plesalki Plesnega kluba Idrija in Mladinska sekcija Kulturno umetniškega društva Cerkno.Metka Rupnik

Foto: Bojan Tavčar

izjava Rado Raspet

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C