SVET SOGLASJE VEHARJU

Petek, 29. marec 2013

Idrijski občinski svet je na torkovi seji dal pozitivno mnenje k imenovanju dosedanjega ravnatelja Osnovne šole Spodnja Idrija Radka Veharja na to mesto še za naslednjih pet let. Mnenje občinskega sveta Občine Idrija, ki je ustanoviteljica tega javnega zavoda, je eden od nujnih korakov v postopku imenovanja ravnatelja zavoda.

O treh kandidatih, ki so se prijavili na to mesto, so predhodno že razpravljali na svetu staršev, svetu šole in potem še na zasedanju komisije za kadrovske zadeve pri idrijskem občinskem svetu, ki je tudi oblikovala predlog sklepa, da bi občinski svet pozitivno mnenje dal Veharju. Ob Radku Veharju, ki je sicer Idrijčan, sta se za mesto ravnatelja na spodnjeidrijski osnovni šoli namreč potegovala še Petra Atteyi Fabiani z Vrhnike in Damir Marković iz Ljubljane. V utemeljitvi za ponovno imenovanje Veharja za ravnatelja OÅ  Spodnja Idrija so člani komisije zapisali, da jih je kandidat »prepričal z dosedanjim delom in rezultati, pa tudi s svojim programom, vizijo in osebno predstavitvijo«. Imenovanje bo stopilo v veljavo, ko bo svet šole pridobil še mnenje pristojnega ministra.


Metka Rupnik 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C