RDEČE NITI PRI ČRNEM ORLU

Torek, 10. september 2013

V Galeriji pri ÄŒrnem orlu na Mestnem trgu v Idriji je te dni na ogled nova razstava likovnih del, s katerimi v mestu gostuje ajdovska umetnica.

Slikarka Taša Turk, po prvotnem poklicu sicer diplomirana arhitektka, se z risanjem in slikanjem ukvarja že celo življenje, svoj talent in veselje pa je tudi uradno in formalno nadgradila s študijem na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani, kjer je diplomirala pred tremi leti. Odtlej se intenzivno posveča ustvarjanju in poučevanju na različnih likovnih delavnicah. Idrijskim ljubiteljem likovne umetnosti ponuja na ogled svoja zadnja likovna dela, ki jih je združila pod naslov Rdeče niti, saj pred obiskovalcem rdeče zažarijo platna velikih formatov kot tudi njene likovne miniature.

Avtorica nam skozi svojo dela, ki sodijo v okvir abstraktne likovne umetnosti, ponuja vpogled v svoje notranje svetove, ki predmetnost vsakdanjega sveta na novo preoblikujejo in osmislijo. Med razstavljenimi deli so tudi štiri, ki so sad njene diplomske naloge, po navdihu Gradnikove pesmi Eros Tanatos. Taša Turk.

-------------

izjava Taša Turk

--------------

Odprtje razstave je med občinstvo pospremil ubran prvobiten ritem najrazličnejših tolkal, tolkalistom pa se je s svojimi bobni pridružila tudi slikarka.

Razstava Rdeče niti Taše Turk bo v Galeriji pri ÄŒrnem orlu v Idriji na ogled do 15. septembra.


Metka Rupnik


izjava Taša Turk

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 23°C
nedelja
26.05.2024
11°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
11°C / 26°C