IDRIJSKI ŠTUDENTI Z NOVIM VODSTVOM

Ponedeljek, 07. oktober 2013

V soboto zvečer je v Idriji potekal Redni občni zbor Kluba idrijskih študentov, kjer so izbirali novo vodstvo kluba. Sabina Carli, ki je klub vodila v preteklih dveh letih, je krmilo predala naprej, pri čemer je v predstavitvi preteklega dela izpostavila predvsem osredotočanje kluba na večje projekte, kot so bili festival ÄŒipkarija, Filmski stik v kino gledališču Idrija, Teki za pokal Swenak, glasbeni večeri v klubu Swenak in vključevanje v projekte novoustanovljenega Mladinskega centra Idrija.

Å tudenti in študentke so izvolili novo predsedstvo kluba, na čelo ekipe, ki jo sestavlja 9 članov, pa so postavili Matica Vogriča, diplomiranega optika, ki svoj študij nadaljuje na podiplomski stopnji. V predstavitvi svojega programa se je osredotočil na obogatitev dogajanja konec tedna in na dodatno širitev projektov s športnega, kulturnega, izobraževalnega in zabavnega področja. Poleg njega so mesta v predsedstvu zasedli še Matevž Å labnik, kot vodja Odbora za kulturo in izobraževanje, Tjaša Pervanja za socialo in zdravstvo, Jernej Podobnik za klub Swenak, Haris Aldžić za šport, Žan Menart za razvoj, Neja Erjavec je prevzela mesto vodje Dijaške sekcije, Sabina Carli mesto tajnice, Luka Lapajne pa mesto blagajnika.

Vodstvo kluba je predstavilo tudi spremembe, ki jih bodo uvajali na finančnem področju, kjer na delovanje kluba močno vpliva dodatna obdavčitev študentskega dela in manj ponudbe študentskih del, kar vpliva na koncesijske dajatve, ki so glavni vir financ. V prihajajočem letu nameravajo program ohraniti na obstoječi ravni, še naprej promovirati volunterstvo, ki je v preteklih letih že postalo stalnica v klubskem delovanju, usmerili pa se bodo tako v lokalne kot tudi evropske razpise za sredstva za izvedbo zastavljenih projektov.

Foto: Iztok Hvala

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C