PRESEDANJE Å EBRELJSKIH OTROK VARNO?

Nedelja, 25. maj 2008

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Cerkno je na osnovi zahteve občine oziroma opozorila staršev pred dnevi preverjal varnost pri prevozu šoloobveznih otrok iz Å ebrelj. Ti se morajo namreč v naselju Reka za nadaljevanje vožnje proti Cerknemu presesti na drug avtobus. Kot so se člani sveta za preventivo prepričali na kraju samem, se avtobus, ki pripelje iz Tolmina in nadaljuje pot proti Cerknemu, na reki ustavi na makadamskem izogibališču izven vozišča, nekaj minut zatem pripelje in za njim ustavi avtobus s šolarji iz Å ebrelj, ki iz prvega na drug avtobus prestopijo na desni strani, ki ni obrnjena proti cesti. Prav tako oba avtobusa, po ugotovitvah članov sveta, med prestopanjem otrok stojita izven vozišča, tako da otroci, če med prestopanjem zgolj izstopijo iz enega in vstopijo v drug avtobus, niso ogroženi s strani voznikov oziroma drugih udeležencev v cestnem prometu, kot so ugotovili člani občinskega sveta za preventivo. Ugotovili so torej, da samo prestopanje otrok z enega na drug avtobus zanje ne predstavlja nevarnosti, razen v primeru izrednih razmer, kot so se v dveh primerih že zgodile in so nanje starši že opozorili. V takih primerih bi morali, po mnenju sveta, vozniki avtobusa dodatno poskrbeti za varnost otrok, da po prometnem vozišču ne bi hodili brez spremstva. Pravo rešitev pa svet vidi le v tem, da avtobus šoloobvezne otroke iz Å ebrelj prepelje v Cerkno brez presedanja.       

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

dne 26.05.2008 ob 21:22:47
#4
Ja men je ana prfoksa težila, ka je pa dveh litah pršla s porodniške de mi bo neopravičena da, sm je mab bel grdu pagledaw pa je jejne težit. Drgač imam pr tadrugih prfoksah gmah, ka wije kak je tu.
dne 26.05.2008 ob 18:03:39
#3
ma dej se itak se nem pa damaču pavidanu frka za nas...mpa usak dan pazim je triba pasebi prnest opravičila če zamudiš 5 minut pouka..
andy dne 26.05.2008 ob 16:29:25
#2
žalostno, da občina ne poskrbi za varnost svojih otrok.
dne 25.05.2008 ob 14:59:41
#1
Ja medruj sma se tut mogl, ka je bil snih. Da sivke z našm, pal pa s crklanam naprej, not sma bli pa tak, kot sardele.Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 10°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 13°C