SREČANJE ZLATIH LET

Petek, 18. oktober 2013

Včeraj se je v obeh idrijskih domovih upokojencev, danes pa še v črnovrškem odvilo srečanje starostnikov, rojenih pred letom 1933. Organizatorja, Dom upokojencev in Društvo upokojencev Idrija podobno srečanje osemdesetletnikov organizirata vsako leto, letos pa so praznovanje združili tudi s svetovnim dnevom jezikov.

Osnovnošolci so v ta namen pripravili zanimiv program, otroci so prisotne pozdravili v različnih jezikih sveta in starostnikom o vsaki državi natrosili nekaj drobtinic o njenih znamenitostih, v jeziku predstavljene države je mladinski pevski zbor Mladi upi pod vostvom Beti Lampe nato zapel še pesem.

Poleg osnovnošolcev so na srečanju sodelovali tudi Mešani pevski zbor Društva upokojencev Idrija ter člani Litrarnega društva RIS.

Kako pomembno je za starostnike zdravje in kakšno vlogo pri tem odigra gibanje, sta uvodoma vsem položila na srce direktor Doma upokojencev Idrija, Samo Beričič in predsednik Društva upokojencev Idrija Ivan Å uligoj.

Srečni obrazi varovancev in povabljenih starostnikov v Domu upokojencev dokazujejo, da je druženje tisto, ob čemer leta niso važna in če je sinočnja slika podoba starosti, potem se starosti nikomur ni treba bati.


Ivana Gantar


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.01.2020
2°C / 10°C
torek
21.01.2020
-3°C / 10°C
sreda
22.01.2020
-6°C / 10°C