"BOžIčEK ZA EN DAN" TUDI V IDRIJI

Petek, 06. december 2013

V Idrijo je v teh predprazničnih dneh prispela dobrodelna akcija, ki je zbirno mesto našla v Mladinskem centru Idrija. Njihova ekipa se je namreč odločila, da kontaktirajo iniciativo "Božiček za en dan" in začno tudi v Idriji zbirati darila za socialno ogrožene otroke po Sloveniji.

Gre za akcijo, v kateri se darovalci in darovalke na spletu najprej identificirate in prijavite kot "Božički", na seznamu izberete otroka, ki mu želite narisati nasmeh na obraz in pripravite darilo, ki ga zaprete v škatlo za čevlje, ki jo po želji lahko okrasite.

Iskrica projekta je, da terja določeno mero angažiranosti, ki se kaj kmalu sprevrže v odgovornost. Odgovornost do nekega malega bitja, za katerega sploh še ne obstajamo, pa ga imamo ves čas v mislih, ko ustvarjamo, ko si želimo uresničiti vsaj kanček otroških želja in razbliniti goro strahov.

Mladinski center Idrija je še ta konec tedna, natančneje danes od 18.00 do 21.00 in jutri, v soboto od 16.00 do 21.00 zbirno mesto darilc Božičkov, več informacij pa najdete na spletnih straneh MC Idrija ter iniciative Božiček za en dan.

Sabina Carli

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.03.2021
0°C / 15°C
petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 12°C