OBČINSKO DREVESCE ČAKA NA ŽELJE

Nedelja, 22. december 2013

Tudi letos so zaposleni na Občini Idrija pred vhodom v tajništvo postavili sedaj že tradicionalno novoletno drevesce, na katerega lahko občani in občanke obesijo prav posebne balončke - listke, na katere napišejo svoje želje, ideje in predloge, pa tudi kakšno kritiko, povezano z življenjem v idrijski občini.

Lansko občinsko novoletno drevesce so občani – obiskovalci občinskih uradov okrasili s precejšnjim številom želja, vendar vseh, zaradi različnih razlogov, zlasti pa zaradi pomanjkanja sredstev, letos še niso bile uresničene. Nekatere pa so bile. Tako je, na primer, zasvetila luč ob tudi letos prenovljeni poti mimo razpadajoče stavbe ob cerkvi sv. Trojice v Idriji, pripravljen je bil konservatorski načrt z arheološkimi raziskavami za obnovo Filmskega gledališča.

V povezavi z gradnjo kanalizacije po mesnih ulicah je bilo letos na novo asfaltiranih kar nekaj ulic, nekaj pa jih bo še v novem letu. Sanacije je bil deležen tudi odsek ceste v Idrijske Krnice, cesta v Ledinska Korita bo na vrsti v letu 2014.

Željo, da bi pili čisto neklorirano vodo, bo mogoče uresničiti po končani obnovi vodovodnega omrežja v Idriji. Za eko kamp v Idrijski Beli je skupaj s kopališčem Lajšt v pripravi izvedbena dokumentacija, pravne podlage pa so z vključitvijo v OPN že podane.

Vsako leto občinska uprava z novoletnega občinskega drevesca uspe uresničiti nekaj želja, ostale pa je potrebno odložiti na, zlasti finančno, prijaznejše čase. Letos si želijo na svojem drevescu več balončkov s podeželskih krajevnih skupnosti.Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
25.05.2018
16°C / 29°C
sobota
26.05.2018
15°C / 29°C
nedelja
27.05.2018
15°C / 30°C