SKLAD ZA OTROKE ŽE ČETRTO LETO

Sreda, 08. januar 2014
Občina Cerkno v projektu Sklad za otroke že četrto leto zbira denarna sredstva, ki so namenjena najmlajšim. S pomočjo donatorjev se je nabralo že okoli 20 tisoč evrov, porabljena pa so bila za otroške prireditve, festivale ter prednovoletna praznična obdarovanja najmlajših otrok v Cerknem in po posameznih Krajevnih skupnostih. V preteklem letu je bilo z zbranimi donacijami podprtih več deset dogodkov, med njimi Festival Ála. V projektu se je zbirala tudi pomoč za otroke, katerih starši so izgubili delo v družbi Dom Oprema. Občina jim je skupaj z Rdečim križem na tak način nekoliko olajšala življenje. Okrog pet tisočakov so iz sklada za otroke prejeli tudi trije decembrski dobri možje.

Največ sredstev se v sklad nabere proti koncu leta, vsekakor pa je odprt vse leto, zato je Občina Cerkno že pozvala morebitne donatorje, da se akciji pridružijo tudi letos.

i.s.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
20.07.2018
16°C / 33°C
sobota
21.07.2018
19°C / 29°C
nedelja
22.07.2018
18°C / 30°C