KOMUNIKACIJSKI MRK - PONOVNO OPOZORILO!

Četrtek, 13. februar 2014

Poleg vseh nevšečnosti, ki jih povzroča vreme v zadnjih dneh, je cerkljanska kotlina včeraj doživela še popoln informacijski mrk. Pri vzdrževalnih delih z mehanizacijo je bil med Cerknim in Želinom pretrgan optični kabel, ki Cerkno povezuje z vozliščem na Želinu. S tem so v hipu izpadli vsi stacionarni in mobilni telefoni, interneti ter druge komunikacije. Vse te moderne naprave so namreč odvisne od ene same povezave Telekoma. Le spretnosti operaterjev se je potrebno zahvaliti, da je bila v zelo kratkem vzpostavljena mobilna telefonija. Vse druge zveze so morale počakati debelih šest ur, ko so specialisti za optiko zvarili vlakna.

To je po naših podatkih že tretji ali celo četrti primer, ko je bil informacijsko blokiran ves kraj. Vzporedno rešitev ima le tovarna Eta, ki je priključena tudi na optiko Elektro Primorske. Problem izpada občuti tudi naša dejavnost, saj izgubimo zvezo med Tolminom in Cerknim ter uredništvom v Idriji. Pred leti smo odgovornim že predlagali rešitve, vendar smo na potrebe vsi pozabili. Upajmo, da bodo zadnji dogodki ponovni terjali učinkovite dogovore za čim prejšnje rešitve z rezervnimi komunikacijami.


Ivan Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.10.2018
5°C / 19°C
sreda
24.10.2018
5°C / 19°C
četrtek
25.10.2018
9°C / 22°C