OPROSTITEV TAKS PRI ZAPORAH CEST

Ponedeljek, 10. marec 2014

Na pobudo Občine Idrija je Skupnost Občin Slovenije na vlado naslovila predlog, da vlada na podlagi področnega zakona določi oprostitev plačila upravnih taks pri zaporah cest in v drugih primerih, kjer gre za neposredno odpravo posledic škode v gozdovih in na drugih zemljiščih, nastalih zaradi naravne nesreče.

Pobuda je bila uspešna, saj je vlada sprejela sklep o oprostitvi plačila upravne takse zaradi žleda, ki je pustošil med 30. januarjem in 10. februarjem letošnjega leta. Sprejeti sklep med drugim določa, da se upravne takse oprosti izdaja dovoljenj, soglasij in drugih dokumentov v zvezi z ukrepi za varstvo javnih cest in prometa na njih za delno zaporo javne ceste zaradi izvajanja del na njej in za izredni prevoz po javni cesti.

Tisti, ki so do uveljavitve tega sklepa že plačali upravno takso, bo plačana upravna taksa povrnjena. O vračilu odloči organ s sklepom na podlagi zahteve zavezanca, ki jo je treba vložiti v 60 dneh od uveljavitve tega sklepa na matično občino.


Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
23.05.2019
11°C / 24°C
petek
24.05.2019
10°C / 24°C
sobota
25.05.2019
12°C / 26°C