PREHITRI VOZNIKI PO STRUGU

Četrtek, 24. julij 2014

Prebivalci Idrijske Bele opozarjajo na prehitre voznike na lokalni cesti med Podrotejo in kopališčem Lajšt, kar so potrdile tudi meritve hitrosti, ki jih je minuli konec tedna izvedlo občinsko redarstvo. Hitrost na omenjeni cesti je omejena na 40 oziroma 50 km/h, saj je cesta na več mestih ovinkasta in ozka, na njej pa je zlasti v poletni sezoni tudi veliko kolesarjev. V 3 urah in 40 minut, kot skupaj znaša čas merjenja hitrosti na treh različnih lokacijah na lokalni cesti Idrija-Idrijska Bela, so redarji zabeležili skupno 42 prekoračitev hitrosti. Povprečna prekoračitev je znašala 10 km/h.

Redarji bodo nadzor nad hitrostjo vožnje na lej lokalni cesti še izvajali tudi v prihodnje.

Občinsko redarstvo pa v Krajinskem parku Zgornja Idrijca izvaja tudi redni nadzor nad plačevanjem vstopnine za vstop na območje krajinskega parka za motorizirane obiskovalce. Letos ugotavljajo, da je velika večina voznikov kupila vstopnico za vstop v krajinski park v predsezoni ali jo kupi ob vstopu v park, večina na stojnici, tako da kršitev v zvezi s tem v tej sezoni ni veliko.Metka Rupnik


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.06.2018
15°C / 24°C
torek
26.06.2018
12°C / 28°C
sreda
27.06.2018
12°C / 27°C