Z LPP DO ŽIROV

Nedelja, 05. oktober 2014

S 1. oktobrom so prebivalci Žirov in okolice dobili pomembno prometno povezavo. Med Žirmi in Vrhniko je namreč pričela obratovati podaljšana linija Ljubljanskega potniškega prometa Vrhnika-Smrečje-Žiri, ki nosi številko 46. Linija, ki je tako Žiri povezala z Ljubljano, bo tri mesece obratovala testno, potniki pa se po njej lahko vozijo z enotno mestno kartico urbana.

Avtobus po novi liniji vozi po petkrat na dan v vsako smer. Potniki iz Žirov lahko na Vrhniki prestopijo na linijo Vrhnika-Ljubljana ali Logatec-Ljubljana.

Kot so pojasnili v javnem podjetju Ljubljanski potniški promet, bo poskusno obdobje trajalo tri mesece, možne pa bodo tudi manjše spremembe voznega reda glede na želje uporabnikov.

Podaljšanje linije 46 od Vrhnike do Žirov so še najbolj veseli študenti in dijaki, ki se dnevno vozijo v Ljubljano in nazaj. Potniki lahko na omenjeni liniji potujejo s terminsko urbano, ki jim omogoča tudi uporabo mreže linij mestnega prometa po Ljubljani.

Ivan Seljak

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
21.04.2019
5°C / 25°C
ponedeljek
22.04.2019
6°C / 23°C
torek
23.04.2019
5°C / 20°C