ZA NAKUP SMUčARSKIH NAPRAV NA KANINU PRISPELA ENA PONUDBA

Petek, 17. april 2015

Ponudbo za nakup smučarskih naprav na Kaninu, ki jih v stečaju družbe ATC Kanin prodaja upraviteljica Nataša Gibičar, je v roku oddal en ponudnik. Kot je za STA povedala Gibičarjeva, je to ruski državljan, ki je za smučarske naprave na Kaninu ponudil slabih 123.000 evrov.


Prejeto ponudbo je stečajna upraviteljica posredovala v pregled ločitvenim upnikom, ki se bodo odločili o tem, ali jo bodo tudi sprejeli.


Dražbi za nepremičnine v Žarščah in manjše smučišče v ÄŒezsoči nista uspeli, saj nihče ni vplačal varščine.


Ob zaključku sredinega Severnoprimorskega foruma v Tolminu, kjer je bila ena od točk tudi reševanje smučišča na Kaninu, je bovški župan Valter Mlekuž za STA povedal, da Občina Bovec ni oddala ponudbe za nakup, čeprav bi bili po pospisu pogodbe o brezplačnem prenosu lastništva za krožnokabinsko žičnico na Kanin zainteresirani za brezplačni prevzem tudi teh smučarskih naprav.


Bovška občina sicer še ni plačala dogovorjenega zneska družbi Heta Asset resolution za brezplačni prenos lastništva krožnokabinske žičnice in restavracije Prestreljenik na vrhu smučišča. Po zagotovilih predstavnika za stike z javnostjo Občine Bovec Milana Å tulca bo znesek poravnan v dogovorjenem roku, saj je bilo treba po podpisu pogodbe to še notarsko overiti.


Konec februarja so bovški občinski svetniki potrdili predlog, da občina v zameno za brezplačen prenos lastništva nad poškodovano krožnokabinsko žičnico in restavracijo Prestreljenik Heto oprosti komunalnega prispevka za parkirišče in poravna stroške zadnjih dveh let, odkar naprave ne obratujejo. V prvi fazi ob sklenitvi pogodbe to pomeni najprej 50.000 evrov za žičnico, z odlogom pa nato še preostanek za restavracijo do skupne višine stroškov 112.000 evrov.


Na bovški občini so s podpisompogodbe in prenosom lastništva želeli pohiteti, saj bi ob hitrem razpletu dogajanja in ustanovitvi javno-zasebnega partnerstva pri vlaganju v infrastrukturo lahko zagotovili smučanje na Kaninu že prihodnjo smučarsko sezono.


Mlekuž je sicer v preteklosti že povedal, da se o javno-zasebnem partnerstvu pogovarjajo z ruskimi vlagatelji, ki so prek podjetja Ilev Inženiring že sodelovali na dražbah za premoženje ATC Kanina v stečaju. Za Bovec pa je po možnosti, da bi v prihodnje ponovno zagnali smučišče na Kaninu, veliko zanimanja s strani tujih investitorjev.STA

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.05.2019
12°C / 16°C
torek
21.05.2019
13°C / 16°C
sreda
22.05.2019
13°C / 22°C