V PRIPRAVAH NA DEKD

Sreda, 15. julij 2015

V teh dneh že tečejo priprave na letošnje Dneve evropske kulturne dediščine, ki jih na nacionalni ravni koordinira zavod za varstvo kulturne dediščine, dogodke pa pripravljajo ustanove, društva in posamezniki na lokalni ravni. Skupna tema letošnjih dogodkov je Praznovanje in s eje izoblikovala ob dejstvu, da v letu 2015 praznujemo 25 let Dnevov evropske kulturne dediščine.

Tema Praznovanja je univerzalna in ponuja neštete možnosti interpretacij in povezav z različnimi pojavnimi oblikami materialne in nesnovne kulturne in naravne dediščine. Raziskovanje praznovanj v različnih kulturnih okoljih lahko pripomore k boljšemu medsebojnemu razumevanju in medkulturnemu dialogu. Za letošnje Dneve evropske kulturne dediščine, ki bodo potekali od 26. septembra do 3. oktobra, tudi šole, kulturne ustanove, društva in posamezniki na Idrijskem in Cerkljanskem pripravljajo pester program kulturnih dogodkov, ki bodo malčkom v vrtcu, osnovnošolski mladini, domačim obiskovalcem in gostom iz drugih krajev približali dediščino naših krajev, povezano s praznovanji, prazniki in prazničnimi običajni. V duhu letošnje teme Praznovanja in obeleževanja 25. obletnice DEKD načrtujejo tudi veliko hkratno praznovanje dediščine v vseh članicah Združenja zgodovinskih mest Slovenije, kamor sodi tudi Idrija.Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C