ZLATA POROKA ZAKONCEV RUPNIK

Nedelja, 24. avgust 2008

Včeraj je bilo veselo pri Sivku na Jeličnem vrhu, saj sta zlato poroko praznovala Pepca in Jože Rupnik. V cerkvi na Medvedjem Brdu sta namreč 24. avgusta leta 1958 stopila na skupno življenjsko pot, poročnega dne pa se še danes spominjata z velikim veseljem:

izjava zlata poroka

In kakšen recept imata za uspešen zakon zlatoporočenca:

izjava zlata poroka 2

V zakonu se je danes 76 letni Pepci Rupnik, rojeni Mlinar, in 77-letnemu Jožetu rodilo 6 otrok, ena od hčera pa že skorajda tri desetletja živi v francoskem Aumetzu. Imata 18 vnukov, ki še danes pogosto pridejo na obisk, najstarejši ima 25, najmlajši -dvojčici 6 let.
Zlato poroko sta Pepca in Jože praznovala v velikem krogu družine na Jeličnem vrhu, cerkveno poroko sta imela, tako kot pred 50 leti, na Medvedjem Brdu, ob jubileju pa sta ob njima stali priči -tako kot pet desetletij nazaj Anton Rupnik, namesto pokojnega Ivana Mlinarja pa je bila nevesti za pričo Karolina Mlinar.
Zlatoporočenca smo obiskali tudi mi -klepetu, ki je nastal ob tej priložnosti lahko prisluhnete v jutrišnji oddaji Tretja mladost.


Maja Filipič

 

izjava zlata poroka
izjava zlata poroka 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
03.04.2020
-1°C / 17°C
sobota
04.04.2020
3°C / 18°C
nedelja
05.04.2020
5°C / 20°C