ZBIRANJE POBUD ZA SPREMEMBO OPN

Ponedeljek, 01. februar 2016

Občina Cerkno je danes pričela s postopkom zbiranja pobud lastnikov zemljišč za izdelavo sprememb Občinskega prostorskega načrta občine Cerkno, krovnega občinskega prostorskega dokumenta, ki ureja oziroma predpisuje vrste in načine rabe prostora na območju cerkljanske občine.
Vse do 31. maja lahko lastniki zemljišč na Občino Cerkno podajajo pobude za spremembo, in sicer na predpisanih obrazcih, ki sta na voljo v dveh različicah. Obrazec 1 je namenjen vlaganju pobud za enostavnejše spremembe namenske rabe, kot so enostavni in nezahtevni objekti, enostanovanjske hiše, izvzemi iz stavbnih zemljišč, spremembe prostorskih izvedbenih pogojev. Obrazec 2 pa je namenjen kompleksnejšim spremembam namenske rabe, in sicer za pobude, ki po obsegu ali namenu presegajo posege, ki služijo zgolj lastnemu bivanju ljudi ter širitvam za potrebe obstoječih dejavnosti. Tu gre za vse objekte, v katerih je predvidena vzpostavitev večjega območja površin za stanovanja (ne zgolj za lastne potrebe) ter ureditev dejavnosti za razvoj turizma, gospodarske dejavnosti, turističnih kmetij… . Med razvojne pobude štejejo tudi pobude, ki presegajo velikost posega v obsegu 1500 m2.

Do roka zbrane pobude bodo osnova za izdelavo podlag za spremembo občinskega prostorskega dokumenta.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
17.09.2019
15°C / 29°C
sreda
18.09.2019
17°C / 28°C
četrtek
19.09.2019
16°C / 22°C