BOVŠKI SVETNIKI POTRDILI PRORAčUN, NOV ODLOK O PLOVBI IN ZDRUžEVANJE LTO-JEV

Petek, 26. februar 2016

Bovški občinski svetniki so na včerajšnji 11. redni seji sprejeli kar nekaj pomembnih odločitev. V drugem branju so soglasno potrdili Odlok o proračunu Občine Bovec za leto 2016, skupaj z občinskima letnima programoma kulture in športa. Letošnji proračun Občine Bovec je težak 8.718.000 evrov na prihodkovni in 8.665.000 evrov na odhodkovni strani.


V prvem branju so sprejeli tudi nekoliko prevetren odlok o plovbnem režimu na reki Soči in Koritnici, katerega morajo na osnovi trenutno veljavnega skupnega odloka, ki velja v vseh treh posoških občinah, v skladu s slovenskim pravnim redom, sprejeti vsaka zase, a z vsebinsko istim besedilom. Svetnik Goran Kavs je predstavil amandma Gospodarskega interesnega združenja raftarjev, ki se dotika cene dovolilnic, s katerim se preprečuje neenakovreden položaj večjih in manjših ponudnikov. Po mnenju članov združenja so namreč določeni manjši in tuji ponudniki z njimi lahko goljufali, sedanja višina točk, ki določa ceno dnevne in letne dovolilnice, pa naj bi pomenila nekakšen kompromis med obemi. Amandma predlaga za dnevno dovolilnico 50 točk, za letno 500 točk in za pavšalno 2500 točk. Odlok so svetniki, vključno z dodanim amandmajem, sprejeli soglasno.


Poleg odloka o plovbnem režimu pa vse tri posoške občine zadeva tudi namera o ustanovitvi nove lokalne turistične organizacije za celotno Posočje. Da bi ta cilj dosegli, morajo soglasje najprej doseči vsi trije občinski sveti, za tem pa sledijo postopki s katerimi bosta sedanji lokalni turistični organizaciji ukinjeni in ustanovljena nova. Ob tej točki je bovški župan Valter Mlekuž pojasnil, da so o tem vsi trije posoški župani že dosegli dogovor, združevanje pa podpira tudi javnost, saj ga glede na rezultate ankete, ki jih je predstavil direktor Lokalne turistične organizacije Bovec Janko Humar, podpira kar 68 % sodelujočih.


Bovški svetniki so združevanje podprli z osmimi glasovi za in dvema proti, s čimer so sosednjima občinama poslali jasen signal, da se lahko postopek združitve nadaljuje.
Matej Kavčič

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
13.07.2024
20°C / 32°C
nedelja
14.07.2024
19°C / 34°C
ponedeljek
15.07.2024
19°C / 35°C