O BOGU NAJ POJEJO NAŠA USTA...

Ponedeljek, 11. april 2016

Včeraj se je v Idriji, v župnijski cerkvi Svetega. Jožefa delavca odvilo srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov iz idrijsko - cerkljanske dekanije. V uvodni besedi je domači župnik Jože Pegan pozdravil vseh 11 pevskih sestavov.

Njegovo sporočilo mladim pevcem je bilo: "O Bogu naj pojejo naša usta, slavi naj ga naše srce, oznanja naj ga vse naše življenje... On je Vstal in živi!"


Otroški pevski zbori iz župnij Cerkno, ÄŒrni Vrh nad Idrijo, Godovič, Idrija, Ledine, Otalež, Spodnja Idrija in Otroško-mladinski pevski zbor Zavratec ter Mladinski zbori iz župnij ÄŒrni Vrh, Idrija in Spodnja Idrija so se predstavili s po dvema izbranima pesmima.


Ob zaključku so se združili v en sam zbor in še prej kot so zapeli 3 skupne pesmi, jih je nagovoril godoviški župnik Bogdan Berce, referent za cerkveno glasbo. Pritegnil jih je s poučno zgodbico o bogatašu in njegovi oporoki ter dodal, da so danes s svojim petjem predstavljali eno smo oporoko -Jezusa.


Ob pogledu na mlade, ki so bili zbrani pred oltarjem in s svojim ubranim petjem predstavljali svojo oporoko, se ni bati, da bi ta zamrla. Å e več! V prepolni cerkvi so navdihovali svojo poslušalstvo.


Tatjana Bončina 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
27.01.2021
-6°C / 9°C
četrtek
28.01.2021
-5°C / 9°C
petek
29.01.2021
-4°C / 8°C