OPOMINE NADOMEÅ ČAJO Z OPRAVIČILI

Sobota, 23. april 2016

Pred dobrima dvema tednoma smo z objavo novice o žuganju delavcem v tovarni Eta z javnimi opomini pred odpovedjo delovnega razmerja povzročili plaz medijskih obravnav. Tudi naš namig, da preko osemdeset delavcev, ki so se mimo sindikata uprli nadurnemu delu, ne bi smeli dajati v isti koš, je bil podprt s pravilnimi informacijami. Kar nekaj prizadetih delavcev je namreč imelo pogodbe iz časov, ko delodajalec še ni razmišljal o možnostih prilagajanja dela sprotnim potrebam naročil.

Včeraj se je klobčič vendarle pričel odvijati. Nekateri prizadeti delavci so s strani vodstva družbe že prejeli sporočilo o ničnosti vročenih opozoril in opravičilo predsednika uprave Egona Koflerja ter člana uprave Andreja Graha. Verjetno nekateri ta dokument še pričakujejo. Po naših informacijah naj bi pristojne službe v bodoče tudi dosledno pričele izvajati delovno zakonodajo, še posebej povezana z razširjenim delovnim časom in obveznim počitkom.


Naj ob robu prispevka za nepoznavalce povemo, da ne gre za nedavno rojeno strart up podjetje, ki se šele uči zakonodaje, pač pa za družbo, ki bo prihodnje leto stara 70 let. Morda se bo na to obletnico kdo spomnil, kljub temu, da je zgodovina družbe, od Rempod -a dalje skrivnostno izginila s spletnega omrežja.Na sliki: Prva znana fotografija delavcev REMPOD - a iz leta 1953. Glede na to, da so vsi v kravatah, predvidevamo, da so obveznih 36 ur počitka ob koncu tedna izkoristili za fotografiranje.


 Ivan Seljak. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 10°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 13°C