OB PRVEM MAJU S KOLESOM V BELO

Sobota, 30. april 2016

V dneh ob prvem maju, mednarodnem prazniku dela, utrip naših krajev oživijo številne tradicionalne prireditve in družabni ter športni dogodki, ki negujejo tradicijo prvomajskih praznovanj. Eno takih je prvomajsko kolesarjenje iz Idrije v Idrijsko Belo.

Tradicionalno prvomajsko kolesarjenje v Belo, ki ga že vrsto let organizira Turistično društvo Idrija, letos pa se mu je kot krovna organizatorica pridru žilatudi krajevna skupnost Mesto Idrija, ni le športno-družabni dogodek, ampak ohranja tudi staro tradicijo prvomajskih kolesarjenj, ki živi med Idrijčani. Hkrati pa dogodek spodbuja tudi skupno družinsko kolesarjenje in uživanje v naravnem okolju, saj spremenjena trasa kolesarje popelje iz Idrije v Belo, v osrčje Krajinskega parka Zgornja Idrijca.

Start jutrijšnjega prazničnega kolesarjenja bo na idrijskem Mestnem trgu, kjer se bodo ob 10. uri pričele prijave udeležencev, najmlajši kolesarji pa se bodo lahko na mini poligonu pomerili v spretnostni vožnji s kolesom, potekale bodo tudi prijave za udeležbo na otroškem kolesarskem izzivu na Lajštu. Prvomajsko kolesarjenje v Belo sodi v okvir vseslovenske akcije Slovenija kolesari, kot pojasnjuje predstavnica organizatorjev, predsednica TD Idrija in članica sveta KS Mesto Idrija Vanja Leskovec.

---------------

izjava Vanja Leskovec

---------------

Prvomajsko kolesarjenje v Belo je namenjeno kolesarjem vseh starosti in sposobnosti, družinam z otroki in posameznikom, zato lahko izberejo eno od dveh poti. Krajša in lažja poteka po glavni cesti do Podroteje, mimo Divjega jezera v Belo do Lajšta. Daljša pot se v Pordroteji preusmeri po Ključeh, skozi Idrijski Log v Belo do cilja na Lajštu, ki bo ob 12. uri prizorišče otroškega kolesarskega izziva ter zaključne prireditve s podelitvijo priznanj.


Metka Rupnik  

Foto: Vanja Leskovec

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
21.06.2024
17°C / 32°C
sobota
22.06.2024
18°C / 34°C
nedelja
23.06.2024
18°C / 28°C