ŽIVA IN TONČEK V GEOPARKU

Petek, 06. maj 2016

Najmlajši obiskovalci aktivnosti, ki jih pripravlja Geopark Idrija, se bodo odslej tamkaj srečevali s prisrčnima likoma, ki bosta otrokom pomagala odkrivati zanimivosti geoparka.

V Geoparku Idrija, prvem od dveh obstoječih geoparkov na Slovenskem, veliko pozornosti namenjajo najmlajšim obiskovalcem. Z različnimi aktivnostmi jim želijo približati dediščino na Idrijskem, spodbujati njihovo radovednost in željo po raziskovanju ter zanimanje za naravo in aktivnosti v naravi. Da bi bili njihovi programi še bolj zanimivi ter da bi se z njimi bolje približali otrokom, so medse povabili Živo in Tončka, ki bosta odslej delala družbo otrokom pri aktivnostih v Geoparku Idrija. Oba sta radovedna raziskovalca, ki uživata v naravi, vsak od njiju pa ima svoje značilnosti in posebnosti. Živa je kot živo srebro, radovedna, nadebudna raziskovalka. Zelo rada opazuje naravo in raziskuje kamnine, živali in rastline. Vedno ima veliko vprašanj in odgovore poišče na svojih raziskovalnih »odpravah«. Tonček je prav tako raziskovalec, rad je v naravi, obožuje pa knjige. ÄŒesar ne najdeta v naravi, on poišče v knjigi. Ta zanimivi raziskovalni par bo otrokom, obiskovalcem aktivnosti Geoparka Idrija, pomagal odkrivati skrivnosti naravnih zanimivosti idrijskega geoparka.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C