PRED VRATI TEDEN EVROPSKIH GEOPARKOV

Torek, 17. maj 2016

Tudi letos bosta maj in začetek junija v Geoparku Idrija zelo pestra, saj se bo zvrstil niz dogodkov v okviru že tradicionalnega Tedna evropskih geoparkov, ki bodo širili znanje in zavedanje o naravni in kulturni dediščini na Idrijskem.

20. maja se tudi v Geoparku Idrija pričenja Teden evropskih geoparkov, ki hkrati poteka v vseh geoparkih, članih Evropske mreže geoparkov. Teden geoparkov je namenjen izboljšanju ozaveščenosti javnosti o ohranjanju in promociji geološke dediščine in tudi dogodkom, ki bodo približali geoturistične in izobraževalne aktivnosti v geoparkih.

Dogodki evropskega tedna geoparkov bodo v Geoparku Idrija potekali od 20. maja do 5. junija, in sicer na različnih območjih idrijskega geoparka ter z različnimi vsebinami. Geopark Idrija s soorganizatorji in parnerji pripravlja najrazličnejše aktivnosti, od športnih druženj, pohodov, predavanj, programov za šolske otroke, družine, delavnic za otroke, ljubitelje klekljanja, filmskih projekcij o znamenitih naravoslovcih Scopoliju in Linneju do zeliščnih avantur, spoznavanja jamarske dejavnosti in spusta v Golobejo jamo, odkrivanje skritih zakladov geoparka z mobilno aplikacijo ter vrste drugih zanimivih dejavnosti.


Metka Rupnik  

Foto: Tomaževa miza

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
12.11.2018
11°C / 18°C
torek
13.11.2018
12°C / 17°C
sreda
14.11.2018
8°C / 20°C