ARHEOLOÅ KI PARK DIVJE BABE K OBISKU PRIVABLJA VEDNO VEČ LJUDI

Četrtek, 11. avgust 2016

Letos mineva že 21 let od znamenite najdbe najstarejšega glasbila na svetu -neandertalčeve piščali, piščali iz jame Divje babe. 60.000 let stara piščal, ki jo je neandertalec izdelal prav z namenom zvočnega izražanja, na novo osvetljuje njegove umske sposobnosti in čustveni svet, najdba pa je pomembna tudi za poznavanje razvoja človeškega govora in glasbe.

LTO Laufar Cerkno, upravitelj Arheološkega parka Divje babe, v zadnjih letih beleži porast obiskovalcev. Za vodene oglede se od aprila do septembra odločajo tako organizirane skupine, kakor tudi posamezniki in družine.

Novost predstavljajo organizirani ogledi med poletnimi vikendi, ko vas turistični vodič v treh terminih (ob 10h, 14h in 16h) čaka pred cerkvijo sv. Ivana v Å ebreljah. Tovrstnih ogledov se je ravno preteklo nedeljo udeležilo rekordno število obiskovalcev iz različnih krajev po Sloveniji. Velik obisk je mogoče pripisati ugodnemu vremenu in okrepljeni promociji s strani LTO Laufar Cerkno.

Će želite tudi sami podoživeti skrivnostno življenje neandertalca, ste ponovno povabljeni k obisku AP Divje babe tudi to nedeljo ali na praznični ponedeljek.Minca Slakonja


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.01.2020
2°C / 10°C
torek
21.01.2020
-3°C / 10°C
sreda
22.01.2020
-6°C / 10°C