ZDRAVNIKI TUDI NA GORIŠKEM PREOBREMENJENI, NA TOLMINSKEM OPOZARJAJO NA PROBLEM URGENTNIH CENTROV

Četrtek, 10. november 2016

Poročali smo že, da zdravniška stavka v prvih dneh še ne povzroča velikih preglavic. To pa se že z začetkom prihodnjega tedna utegne spremeniti. To napovedujejo tako v Zdravstvenem domu v Tolminu kot v Novi Gorici.


Tudi zdravniki tolminskega in novogoriškega zdravstvenega doma so se pridružili stavki. Tudi na tem koncu so preobremenjeni, za pregled enega pacienta imajo na voljo zgolj 7 minut, delajo nadure. Tako kot njihovi kolegi drugod po državi, ta teden delajo po normalnem 40-urnem delavniku. V prvih dneh stavke to zaenkrat še ne povzroča večjih posledic, a razmere se utegnejo zelo kmalu zakomplicirati, kot pojasnjuje sindikalni zastopnik tolminskega zdravstvenega doma dr. Jurij Hafner.


Izjava: Jurij Hafner 1


Hafner dodaja, da bo nadaljevanje stavke povzročalo preglavice tudi v povezavi z urgentno službo, ki na Tolminskem ni ustrezno urejena.


Izjava: Jurij Hafner 2


V goriškem zdravstvenem domu pa sindikalna zastopnica dr. Nika Ahačič Srednik podobno ugotavlja, da situacijo v prvih dneh stavke še obvladujejo. Težave pa se utegnejo kmalu pojaviti v zunanjih enotah, kjer zdravniki večinoma dežurajo, npr. na Kanalskem.


Izjava: Nika Ahačič Srednik 1


Ahačič Srednikova poudarja, da so tudi zdravniki na Goriškem preobremenjeni in to nazorno ilustrira.


Izjava: Nika Ahačič Srednik 2


Oba sindikalna zastopnika pa upata, da bo vladi in sindikatu Fides uspelo kmalu najti dialog in s tem končanje stavke.Matej Kavčič

 

Izjava: Jurij Hafner 1
Izjava: Jurij Hafner 2
Izjava: Nika Ahačič Srednik 1
Izjava: Nika Ahačič Srednik 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

acergama dne 11.11.2016 ob 13:37:27
#1
Ali delavci za tekočim trakom, ki že tedne delajo po dvanajst ur za minimalno plačo pa niso preobremenjeniPozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C