GIMNAZIJA PONUJA ELEKTRIČNI AVTOMOBIL

Ponedeljek, 12. december 2016

V začetku decembra je Gimnazija Jurija Vege Idrija v zahvalo za prispevek v projektu Zelena Keltika dobila v dvomesečno uporabo električni avtomobil BMWi3. V teh dneh pa vabi na testno vožnjo vse, ki bi avtomobil želeli preizkusiti. Zbrana sredstva bo namenila šolskemu skladu.

Ker na Gimnaziji Jurija Vege v Idriji želijo, da bi čim več voznikov imelo možnost preizkusiti se v vožnji z električnim avtomobilom, vabijo zainteresirane, da jih obiščejo in si ga sposodijo. Avtomobil lahko ob predhodni najavi občani v preizkus prevzamejo vsaj delovni dan med 8.00 do 16.00 na lokaciji idrijske gimnazije. Pogoj je veljaven vozniški izpit, pomembno pa je poudariti, da voznik avtomobila ne sme biti tako imenovani mladi voznik. Avtomobil je mogoče v dopoldanskem času preizkusiti za eno uro, popoldne pa si ga je mogoče izposoditi do naslednjega jutra. Možna je tudi izposoja za konec tedna.

Izkupiček od prostovoljnih prispevkov, ki jih bo šola zbrala na ta način, bo namenjen dejavnostim, ki jih financira šolski sklad Gimnazije Jurija Vege. Iz sklada črpajo sredstva za ustvarjalni, socialni in bivanjski nadstandard šole. Trenutno bi radi z zbranimi sredstvi opremili družabne kotičke na šoli, ki jih njihovi dijaki močno pogrešajo.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.05.2020
10°C / 24°C
sreda
27.05.2020
8°C / 24°C
četrtek
28.05.2020
10°C / 23°C